Op Verkenning In Denia

Zaterdag 4 februari, 3:00 a.m.

Geen wekker nodig. Zou het te maken hebben met de leuke vooruitzichten ? Een korte koude douche maakt me helemaal wakker gevolgd door een stevig havermout ontbijt en om 4:15 lever ik mijn fiets en bagage af aan de balie op de luchthaven. Mijn ticket vermeldt Alicante en mijn eindbestemming wordt het La Sella Golf Ressort in Denia,  de uitvalbasis voor de Filip Sport trainingsweek in maart. Ik ben hier om de parcours te verkennen en duidelijke afspraken te maken met de verantwoordelijke van het hotel. Zoals steeds wordt er niets aan het toeval overgelaten om er een succesvol evenement van te maken !

Bagage

Mijn lunch bestaat uit een proteïnebar. Ik maak mijn fiets (een BMC roadmachine) rijklaar  en om 12:30 vertrek ik met Wouter voor de eerste rit. De temperatuur schommelt rond de 14° maar het is vooral de kopwind die het ons knap lastig maakt. De gekende Coll de Rates heeft na 6km klimmen geen geheimen meer en op 623m hoogte genieten we van een prachtig uitzicht alvorens de duik richting Calpe te maken. Via de slingerende kustweg, op en neer, gaat het naar Denia en terug naar ons hotel.

Dagrapport : 115,5km, 1.717hm, 4u32′.

Zondag 5 februari, 9:30 a.m.

De hevige wind schrikt ons niet af evenmin als het dreigende wolkendek. De weersvoorspellingen geven immers 0% kans op regen. Fietsend langs de zee wanen we ons bij momenten in een zandstorm en kleurt het wolkendek eerder zwart… En inderdaad, donder en bliksem worden ons deel gevolgd door een wolkbreuk met onderlopende straten als gevolg. Het gaat dus snel in omgekeerde richting. De sportieve plannen worden noodgedwongen opgeborgen, het materiaal te drogen gelegd. Een lunch in een gezellig restaurant in de haven van Denia gevolgd door een lange babbel over o.a. de ethiek en voorbeeldfunctie van politici en hoe we de wereld gaan verbeteren… een andere activiteit dan voorzien maar niet onaangenaam 🙂

Dagrapport : 25km, 121hm, 1u03′.

Maandag 6 februari, 9:30 a.m.

De lucht en wegen zijn schoon- en drooggeblazen, de temperatuur blijft hangen op 14°. We trekken terug richting hellingen met niet aflatende kopwind. Overwegend mooi egaal wegdek, beperkt verkeer met begripvolle chauffeurs  en schitterende landschappen. Het golvend parcours met weinig recuperatiemogelijkheden brengt ons in discussie of we nu aan het fietsen of aan het trainen zijn ? We zullen het op verkennen houden. Op de terugtocht richting kust is er rugwind en zo slagen we erin om het gemiddelde op een respectabele 25km/u te brengen.

Dagrapport : 129,7km, 1.680hm, 5u13′.

Onderweg

Dinsdag 7 februari, 9:30 a.m.

Wouter is terug richting België vertrokken en heeft gisterenavond een parcours voor mij uitgetekend. Ik zal dus alleen de nog steeds aanwezige wind moeten trotseren. Ook nu weer een niet aflatende reeks van opeenvolgende relatief korte hellingen en afdalingen maar ook enkele serieuze kuitenbijters met percentages tot 16°. Het kan mijn enthousiasme niet temperen. Door de schitterende omgeving, de infrastructuur en de vlotte medewerking van het hotel ben ik ervan overtuigd dat onze fietsweek in maart een succes wordt en een vervolg zal krijgen in de maand mei.  Vandaag steeg de temperatuur trouwens tot 20° !

Dagrapport : 125,3km, 1.581hm, 5u16′.

Beklimming !

Woensdag 8 februari, 9:30 a.m.

Gavin Morton is een Brit die zich recent samen met zijn echtgenote is komen vestigen in de buurt. Zijn ambitie is een Bed&Breakfast uit te bouwen voor wielertoeristen waarbij hij als gids fungeert. Hij zal vandaag zijn gidscapaciteiten oefenen met mij. Ik vraag hem om een meer vlak parcours om een idee te krijgen over de mogelijkheden voor onze groepen 3 en 4. Het wordt een aangename rit, deels door de vallei, deels langs de kust. ‘Vlak parcours’ blijkt trouwens relatief te zijn …

Dagrapport : 114,5km, 1.579hm, 4u54′.

Garvin

De 8ste Filip Sport Trainingsweek vindt plaats van 19 tot 27 maart. Alle details op EVENEMENTEN.

De 12de Filip Sport Fietsstage vindt plaats van 21 tot 29 mei.

La Sella Golf Ressort is tevens het uitverkoren hotel van het BMC Racing Team voor de voorbereiding van het wielerseizoen.

BMC Team Bus