Bikers for Virunga

Zondag 4 september. De 4de editie van Bikers for Virunga !

Bikers for Virunga is een evenement waar elke fietsliefhebber naar uitkijkt. Het is een sportieve happening en elke deelnemer bewijst het Nationaal Park Virunga een dienst. Je favoriete sport beoefenen en er een goed doel mee ondersteunen. Win/win !

Nationaal Park Virunga ligt in het oosten van de Democratische Republiek Congo, tegen de grens met Oeganda en Rwanda. Het is het eerste Nationaal Park van Afrika en kreeg in 1979 een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Helaas wordt het erfgoed bedreigd, onder andere wegens grootschalige stroperij. Meerdere parkwachters worden jaarlijks gedood door stropers, fauna een flora staan onder druk.

Door met een grote groep geëngageerden op de fiets te stappen steunen we de plaatselijke organisatie die zich inzet voor het beheer en het behoud van het gebied welke onder leiding staat van landgenoot Emmanuel de Merode.

Bikers for Virunga bestaat uit drie tochten. De Gold-lus is 90 kilometer lang. Om 9.00 uur vertrekken deelnemers aan het gemeentepark in Hoeilaart voor een tocht van gemiddeld 28 tot 30 kilometer per uur. Er is begeleiding van motorrijders en seingevers. Een kwartier later vertrekt de Silver-groep voor dezelfde afstand, alleen ligt dan de gemiddelde snelheid iets lager: 25 tot 27 kilometer per uur. De Brons-route is 70 kilometer lang (23 tot 25 kilometer per uur). De tochten gaan deels door de Druivenstreek en het Hageland.

Er is een maximum van honderdvijftig fietsers per groep toegestaan. De 150 fietsers die zich als eerste in elke groep hebben ingeschreven genieten startrecht. In het verleden fietsten onder meer Fons De Wolf, Jean-Marie Wampers, Luc Colyn, Rudy Pevenage, Patrick Versluys en Olympisch en wereldkampioen Paolo Bettini mee.

Op de start- en finishlocatie is ook genoeg te beleven. Vanaf 11.30 uur is daar een broodjes- en kaastaartfestijn. Er wordt eveneens een Kwaremont-pint geschonken, terwijl er live muziek is. Rond de klok van 13.00 uur zijn er interviews op het podium.

Inschrijven kost 29 euro per persoon vooraf en €35 de dag zelf en deze som gaat integraal naar het Virungafonds. Inschrijven via deze link.

 

Locatie

Jan van Ruusbroecpark Hoeilaart
Jan van Ruusbroecpark 1560 Hoeilaart
Categorie

Organisator

Filip Sport
Email
Filip@filipsport.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.